2008-12-29 12:41:14• hírek • Szatmár.ro

Tippek a macskajaj ellen

 

Ünnepek idején minden évben ugyanolyan jellegű, egészségi állapotunkat befolyásoló gondokkal kell szembenéznünk, hiszen a mértéktelen étkezés mellett, ilyenkor a mértéktelen alkoholfogyasztás is megengedett. Néhány jó tanács a másnaposság túlélésére.

A másnaposság nagy mennyiségű alkohol tartalmú ital fogyasztásának, másnap jelentkező úgynevezett utóhatása, amelyet népiesen macskajajnak neveznek.

Az alkoholfogyasztás mértékétől, illetve az egyéni érzékenységtől függ az, hogy a mámoros éjszakát követően, kit mennyire visel meg a macskajaj érzése. A másnaposság tünete, az alkoholbevitel abbahagyása után néhány órával kezd jelentkezni, amikor a véralkoholszint süllyedésnek indul.

 

 

Tünet lehet: a szájszárazság, szomjúságérzet, étvágytalanság, fejfájás, rossz kedélyállapot, ingerlékenység, bevérzett szemek, zaj- és fényérzékenység, kézremegés, émelygés, illetve súlyosabb esetekben a hányás.

A másnaposság mihamarabbi túlélése, a méregtelenítés felgyorsítása által érhető el. A méregtelenítés folyamatának felgyorsítása, a nagyobb mennyiségű oxigénszállítással valósítható meg, ezért bizonyul a sport a másnaposság legjobb orvosságának. Köztudott, hogy valamilyen sporttevékenység űzése közben az emberi szív gyorsabban ver, ezáltal pedig nagyobb mennyiségű oxigént képes szállítani. A méregtelenítésben segít az ásványvíz, a paradicsomlé, vagy a friss narancsléfogyasztása is, a zöldségek közül a brokkoli és a karfiol bevitele javasolt. Másnaposság esetén jótékony hatása van a C-vitaminnak, illetve a multivitaminnak is, valamint a cukor bevitel is segíthet a rossz közérzetünkön. Bár fogyasztása nem túl ízletes, a szódabikarbónás ásványvíz is hozzájárul a macskajaj könnyebb túléléséhez.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az újabb alkoholbevitel nem megoldás a másnaposságra, ellenkezőleg, ront az amúgy is elviselhetetlen állapoton.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: